30 Σεπ 2009



Τα παιδιά κάτω των 10 ετών χρειάζονται δύο δόσεις του εμβολίου για τον H1N1, όπως ισχύει εξάλλου και για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση, την ώρα που η Κίνα ξεκίνησε πρώτη τους μαζικούς εμβολιασμούς.



Στην Ουάσινγκτον, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών με το εμβόλιο της Sanofi-Pasteur, η αντίδραση των παιδιών είναι ίδια με την αντίδραση στο εμβόλιο της εποχικής γρίπης.





Αυτό σημαίνει ότι οι ηλικίες κάτω των 10 ετών χρειάζονται δύο δόσεις που απέχουν 21 ημέρες, ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά μία δόση είναι αρκετή για να προσφέρει προστασία μέσα σε οκτώ με δέκα ημέρες.



«Όπως ελπίζαμε, το εμβόλιο του 2009 Η1Ν1 δρα στα παιδιά ακριβώς όπως το εμβόλιο της εποχικής γρίπης» ανέφερε ο Δρ Αντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.



H Sanofi-Pasteur είναι ένας από τους πέντε προμηθευτές της αμερικανικής κυβέρνησης και μια από τις 25 φαρμακοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο που αναπτύσσει εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων.



Τα εμβόλια έχουν ήδη λάβει έγκριση στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ στην ΕΕ το πράσινο φως αναμένεται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.



Η Κίνα έγινε μάλιστα η πρώτη χώρα του κόσμου που ξεκίνησε μαζικούς εμβολιασμούς, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Βίβιαν Ταν, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Κίνα.



Πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι 100.000 μαθητές που έλαβαν μέρος στους εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις 10 Οκτωβρίου.





Πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!