30 Σεπ 2009Τα παιδιά των εργαζομένων γυναικών είναι αυτά που τρώνε συχνότερα fast food και ανθυγιεινό φαγητό, τρώνε λιγότερα λαχανικά και φρούτα, πίνουν αναψυκτικά, ασκούνται από λίγο έως καθόλου και μένουν κολλημένα μπροστά στην τηλεόραση για πολλές ώρες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 12.500 παιδιά ηλικίας 5 ετών: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά που οι μητέρες του ήταν καριερίστες, ήταν αυτά που πήγαιναν στο σχολείο με αυτοκίνητο και όχι με το ποδήλατό τους ή περπατώντας, αυτά που δεν είχαν πολλές υγιεινές επιλογές διατροφής, αλλά και αυτά που ξόδευαν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή το κομπιούτερ.

Εύλογο και το ερώτημα που γεννήθηκε στα στόματα πολλών εργαζομένων μητέρων, προς τους ερευνητές «Δηλαδή; Πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε;».

«Όχι, βέβαια», είπαν οι υπεύθυνοι της έρευνας, αλλά την ίδια στιγμή ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στις εργαζόμενες μητέρες να φροντίσουν τη διατροφή και την καλή υγεία των παιδιών τους.

Η έρευνα, σίγουρα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και στην Αυστραλία όπου τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας έχουν «χτυπήσει κόκκινο» εδώ και κάμποσα χρόνια.

Με το γεγονός ότι οι μητέρες είναι αυτές που στην ουσία κρατούν την υγεία των παιδιών τους στα χέρια τους, συμφώνησε η δρ. Τζο Σάλμον, ειδική διατροφολόγος από το Πανεπιστήμιο Deakin, η οποία πρόσθεσε, όμως, ότι η σωστή διατροφή των παιδιών δεν είναι μόνο θέμα διαθέσιμου χρόνου των εργαζομένων μητέρων αλλά και του εκπαιδευτικού τους επιπέδου.

«Αν η μητέρα γνωρίζει τι κάνει καλό στο παιδί της και ποιες διατροφικές συνήθειες είναι οι σωστές και ωφέλιμες, θα φροντίσει να τις εφαρμόσει», είπε η δρ. Σάλμον.

www.kathimerini.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!