30 Σεπ 2009

Γονείς σε… Αντίδραση

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο «τρόπος» του μπαμπά απ’ αυτόν της μαμάς; Αν υποθέσουμε πως η αγάπη για τα παιδιά είναι αυτό που σας ενώνει όσον αφορά την ανατροφή τους, τότε τι μπορεί να είναι αυτό που φέρνει τον έναν απέναντι απ’ τον άλλοΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜαμάδες προσοχή!  Από τη μία οι δικές σας υποδείξεις, από την άλλη η «αδιαφορία» του συζύγου σας, η ρήξη χτύπησε την πόρτα της οικογενειακής σας γαλήνης. Καλύτερα να προσπαθήσετε να την πολεμήσετε παρά να κηρύξετε πόλεμο μεταξύ σας!  1. Σκεφτείτε πριν απαντήστε: Οι συζητήσεις εν βρασμώ ψυχής πολλές φορές οδηγούν σε μια ακόμα μάχη.

  2. Συζητήστε: Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καταλάβει ο/η σύζυγός σας πώς νιώθετε και τι σκέφτεστε από το να του το πείτε;

  3. Αναλάβετε το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί: Σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί να ρίχνετε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι.

  4. Επισημάνετε τις διαφορές και τις ομοιότητές σας: Πού διαφωνείτε και πού συμφωνείτε; Υπάρχει μέση λύση;

  5. Εκτιμήστε ο ένας τον άλλο: Σίγουρα θα υπάρχουν και καλά στοιχεία όσον αφορά τον τρόπο σκέψης του ενός και του άλλου. Μην ξεχνάτε να… σας τα αναγνωρίζετε!

  6. Μην αδιαφορείτε: Αν καταλάβετε πως κάνατε κάτι που πείραξε τον άλλο, συζητήστε το. Δεν θα περάσει «από μόνο του», απλά θα «συσσωρευτεί» μαζί με άλλα…

  7. Συμβιβαστείτε: Προσπαθήστε να βρείτε μια μέση λύση που να ικανοποιεί και τους δυο σας. Άλλωστε, αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει είναι το καλό των παιδιών και της οικογένειάς σας.

Πηγή: Παιδί και νέοι γονείς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!