12 Ιουλ 2010

Η αγάπη των γονιών: Μια μοναδική αγάπη

Θα είστε για εκείνο ολόκληρος ο κόσμος του και θα θέλει να σας εκφράσει την αγάπη του με κάθε δυνατό τρόπο. Τα πρώτα του χαμόγελα, οι πρώτες του λεξούλες, όλα θα έχουν για προορισμό εσάς.
Ο τρόπος με τον οποίο θα σας αγκαλιάζει, η απόλυτη χαρά και ηρεμία που θα νιώθει κάθε φορά που θα σας βλέπει, είναι όλα εκφράσεις των έντονων συναισθημάτων που τρέφει για εσάς. 
Η αγάπη αυτή θα περάσει από πολλά στάδια αλλά πάντοτε θα στέκει ως σημείο αναφοράς στη ζωή του και θα αποτελεί μια ξεχωριστή πηγή δύναμης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε κοντά του όποτε σας χρειάζεται και να του εκφράζετε και εσείς με τη σειρά σας την αγάπη που νιώθετε.


Αγάπη σημαίνει επαφή...


Για ένα μωρό το σ' αγαπώ είναι μια αόριστη έννοια, δεν του προσφέρει κάτι αν δεν συνοδεύεται από αυτά που το ίδιο εκτιμά. Το μωρό καταλαβαίνει την αγάπη μόνο μέσα από τις αισθήσεις του, με το άγγιγμά σας, με τη φωνή και το γέλιο σας. 
Για να είστε σίγουροι ότι το μωρό σας νιώθει πόσο πολύ το αγαπάτε θα πρέπει να το παίρνετε αγκαλιά, να το χαϊδεύετε, να του τραγουδάτε και να βρίσκεστε κοντά του όσο περισσότερο μπορείτε. 
Δώστε μια ξεχωριστή αίσθηση σε κάθε κοινή σας δραστηριότητα, από το μπάνιο του μέχρι το άλλαγμα της πάνας, ώστε το μωρό να δέχεται όσα περισσότερα τρυφερά αγγίγματα και χάδια είναι δυνατό. 
Μη διστάζετε να αφιερώνετε κάποιες στιγμές αποκλειστικά και μόνο στο να του λέτε γλυκόλογα και να το χαϊδολογάτε.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!