1 Νοε 2010

Ένα μέλος του φορουμ parents.gr είχε την εξής ιδέα: Μια και η εβδομάδα που τρέχει είναι η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού πρότεινε στα άλλα μέλη του φορουμ να συναντηθούν σε ένα κεντρικό σημείο, σε διάφορες πόλεις, για να θηλάσουν ταυτόχρονα τα μωρά τους προσπαθώντας να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους για το πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός για τα βρέφη!Η ιδέα της βρήκε ανταπόκριση από πολλά μέλη και τελικά η ημερομηνία, η ώρα και η τοποθεσία κλείστηκε όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο 6/11/2010 και ώρα 13:00 μμ στις εξής περιοχές: • Αθήνα: Πλατεία Συντάγματος στον Άγνωστο Στρατιώτη.

 • Θεσσαλονίκη: Στο Λευκό Πύργο.

 • Πάτρα: Στην πλατεία Όλγας

 • Ηράκλειο Κρήτης: Στην πλατεία Ελευθερίας, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 • Σύρος: Στην πλατεία Μιαούλη.

 • Κόρινθος: Στα Περιβολάκια.

Οι μανούλες του φορουμ parents.gr  έφτιαξαν και μια υπέροχη πρόσκληση.

Ο Θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους.
Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί.
Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη.
Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου.
Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κλπ) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή. 
Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη.
Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.
Ας δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει........ 
Σχετικά με το μητρικό θηλασμό:
Και πολλά ακόμα στην ετικέτα θηλασμός

2 σχόλια:

 1. Yπέροχη ιδέα!!!!! Ο μητρικός θηλασμός είναι το παν για τα μωράκια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ πλέον δεν θηλάζω καθώς έχουν μεγαλώσει οι τσούπρες μου αλλά πιστεύω ότι μας διαβάζουν και νέες μανούλες που θηλάζουν τα μωράκια τους και ίσως θέλουν να παρευρεθούν.
  Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί σαν υποστηρικτής, να αποθανατίσω και τις υπέροχες στιγμές μαμάδων και μωρών αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα είμαι με τις κόρες μου στο σχολείο της μεγάλης για δραστηριότητες.
  Σίγουρα όμως θα βρω πληροφορίες για τη συνάντηση από το parents ή τα άλλα ιστολόγια που έκαναν ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!