28 Δεκ 2010

Η ίδρυση και λειτουργία του ΡΕΑ, του υπερσύγχρονου μαιευτηρίου που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στο Δέλτα του Φαλήρου, επί της λεωφόρου Συγγρού (απέναντι από το Ωνάσειο), αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος που γεννήθηκε πριν από αρκετά χρόνια. Ήταν η επιθυμία των μαιευτήρων-γυναικολόγων του Νότου για ένα σύγχρονο μαιευτήριο στην περιοχή, που θα σταματούσε την καταγραφή των γεννήσεων του Λεκανοπεδίου αποκλειστικά στα βόρεια πρόαστια.

Μια παρέα γιατρών, λοιπόν, με ορμητήριο τον Πειραιά, μια συντροφιά που μεγάλωνε μέρα με τη μέρα, αποφάσισε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Το ΡΕΑ, το πλέον σύγχρονο μαιευτήριο στη χώρα αλλά και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει την απαίτηση της σύγχρονης γυναίκας και οικογένειας, αλλά και της μεγάλης οικογένειας των μαιευτήρων-γυναικολόγων της Ελλάδας. Το ΡΕΑ, στους διαδρόμους του οποίου ακούγονται πλέον τα κλάματα χαράς των νεογέννητων, στηρίζεται σε ένα πολυμετοχικό σχήμα γιατρών που πιστεύει στην ανάδειξη της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στην Ελλάδα και όχι σε επενδυτικές κινήσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

"Φιλοδοξούμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στην αγορά των ιδιωτικών μαιευτηρίων, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια νέα γενιά μαιευτήρων-γυναικολόγων που με ήθος, αφοσίωση στην ιατρική, σεβασμό στον άνθρωπο και υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα συνεχίσει για πολλές δεκαετίες το έργο μας και θα προωθήσει επάξια το όραμα μας" δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΕΑ μαιευτήρας-γυναικολόγος Ευστάθιος Τσαλίκης.



Νέο Πρότυπο

Η ΡΕΑ Μαιευτική-Γυναικολογική είναι το Νέο Πρότυπο γιατί συνδυάζει:



  • Το ιατροκεντρικό μοντέλο λειτουργίας

  • Την επιστημονική ποιότητα και το ήθος καταξιωμένων γιατρών

  • Το έμπειρο, υψηλής εξειδίκευσης και κατάρτισης νοσηλευτικό προσωπικό

  • Τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές στην Ελλάδα, επένδυση 120 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα

  • Την αποτελεσματική διοικητική ομάδα

  • Τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό τιμής-ποιότητας υπηρεσιών, για να έχουν όλες οι γυναίκες το δικαίωμα να απολαύσουν το Νέο Πρότυπο στο χώρο των ιδιωτικών μαιευτικών-γυναικολογικών κλινικών

Η ΡΕΑ Μαιευτική-Γυναικολογική είναι για τη γυναίκα και την οικογένεια επιλογή ασφάλειας, άριστης παροχής υπηρεσιών και λογικού κόστους, ενώ για τον μαιευτήρα-γυναικολόγο, όπως και για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων, επιλογή κύρους και καταξίωσης. Το μαιευτήριο ΡΕΑ φιλοδοξεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για τη βελτίωση των παρεχόμενων μαιευτικών και γυναικολογικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, τηρώντας απαρέγκλιτα και σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του τον ιπποκράτειο όρκο.




Προτεραιότητες.
Οι προτεραιότητες που έχει θέσει το ΡΕΑ είναι οι ακόλουθες:
  • Υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών

  • Προσήλωση στις αρχές της μαιευτικής και της γυναικολογικής ιατρικής

  • Αξία και προτεραιότητα ο άνθρωπος

  • Σεβασμός και επαγγελματισμός

  • Ακεραιότητα και διαφάνεια

  • Καινοτομία και πρόοδος

  • Κοινωνική ευθύνη

Βασικό σημείο διαφοράς είναι το ιατροκεντρικό μοντέλο λειτουργίας. Στρατηγική επιλογή είναι η μετοχική σύνθεση του ΡΕΑ να απαρτίζεται αποκλειστικά από περισσότερους από 450 μαιευτήρες-γυναικολόγους. Το διοικητικό συμβούλιο συγκροτείται από καταξιώμενους μαιευτήρες-γυναικολόγους , που συνδυάζουν το επιστημονικό κύρος με την πολυετή διοικητική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις ευθύνης σημαντικών οργανισμών υγείας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.








Εξοπλισμός
Το ΡΕΑ είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που προσφέρουν διαγνωστική ακρίβεια, υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τον ασθενή και μικρότερη διάρκεια νοσηλείας. Διαθέτει:
  • Εξειδικευμένες μονάδες νοσηλείας τόσο για τη γυναίκα (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-ΜΕΘ) όσο και για το νεογνό (Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Επιπέδου Ι, ΙΙ & ΙΙΙ-ΜΕΝΝ), με μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής που είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε έκτακτο συμβάν, παρέχοντας όλη την απαραίτητη ιατρική φροντίδα μέσα στο μαιευτήριο, χωρίς να υπάρχει ανάγκη μετακίνησης σε άλλες εξωτερικές μονάδες.

  • Υπερσύγχρονα συγκροτήματα άσηπτων και σηπτικών χειρουργείων. Όλες οι χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και αξιοποιώντας ψηφιακή υποδομή, έτσι ώστε από το ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον που προσφέρουν να είναι δυνατή η επικοινωνία με κέντρα του εξωτερικού (τηλεϊατρική) για λόγους επιβεβαίωσης ή και μεταφοράς τεχνογνωσίας από και προς το εξωτερικό.

  • Αίθουσες ωδινών και φυσιολογικού τοκετού, καθώς και αίθουσες περιπλεγμένων μαιεύσεων, που είναι πλήρως εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα μετακίνησης της γυναίκας από το αρχικό στάδιο μέχρι και τον τοκετό.

  • Εργαστηριακά-διαγνωστικά τμήματα (Ακτινοδιαγνωστικά, Υπερηχοτομογράφων, Οστεοπόρωσης, Κλινική Μαστού, Παθολογοανατομικό, Μοριακής Βιολογίας, Αιματολογικό, Ανοσοβιοχημικό και Μικροβιολογικό), που είναι εξοπλισμένα με ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες διάγνωσης, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ορθότητα των αποτελεσμάτων και τη συντομία διεκπεραίωσης και προσφέροντας μεγάλη ασφάλεια και ελάχιστη ενόχληση στη γυναίκα και το γιατρό της.

Μοναδικά και ιδιαίτερα σημεία αναφοράς είναι:
  • Ο Ανοιχτός Μαγνητικός Τομογράφος (Open MRI) πεδίου υψηλής ισχύος.

  • Ο μεγάλης διατομής (Big Bore) Αξονικός Τομογράφος πολλαπλών (64) τομών

  • Οι δύο Ψηφιακοί Μαστογράφοι, ο ένας εκ των οποίων διαθέτει τη δυνατότητα της τομοσύνθεσης

  • Η Τράπεζα Στερεοτακτικής Βιοψίας με ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης

  • Ο αποκλειστικά για υπερηχογραφήματα μαστών Υπέρηχος με δυνατότητα ελαστογραφίας, που αξιοποιεί την τελευταίου τύπου μέθοδο Shear Wave Elastography, με την οποία ο υπερηχογράφος αποκτά νέα δυνατότητα αξιολόγησης και αξιόπιστης μέτρησης της σκληρότητας και της ελαστικότητας των ιστών

Εγκαταστάσεις
Οι κτιριακές υποδομές είναι σύμφωνες με τα πιο υψηλά διεθνή πρότυπα. Τα δωμάτια των ασθενών, δυναμικότητας 200 κλινών, είναι εξοπλισμένα με μοντέρνα επίπλωση και σύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζουν άνετη διαμονή και υψηλά επίπεδα φροντίδας, που έχει πραγματικά ανάγκη κάθε γυναίκα και μητέρα. Κάθε ασθενής (ανεξαρτήτων κατηγορίας θέσεως) έχει στη διάθεση της δίπλα από την κλίνη της παρακλίνιο μόνιτορ που παρέχει στον γιατρό τη δυνατότητα πρόσβασης στον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό καθοδήγηση μέσω της χρήσης smart card, σε συνδυασμό με εξατομικευμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και διασκέδασης.
Στο ΡΕΑ εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες αντιλήψεις για τη φροντίδα της γυναίκας και του νεογνού. Οι μητέρες σε όλα τα δωμάτια νοσηλείας έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να έχουν το νεογνό μέσα στο θάλαμο, ώστε να εξοικειώνονται με τη φροντίδα και το θηλασμό του.
Προσφέρονται πλήθος υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της περιόδου της εγκυμοσύνης, όπως συμβουλές διατροφής και ψυχολογικής προετοιμασίας της εγκύου για τον ερχομό του μωρού, σεμινάρια για μητρικό θηλασμό, φροντίδα και ασφάλεια του μωρού, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης. Με εκπαιδευμένο τμήμα υποστήριξης και 24ωρη γραμμή επικοινωνίας το ΡΕΑ είναι δίπλα σε κάθε μητέρα σε θέματα που αφορούν το θηλασμό, τη φροντίδα και την ασφάλεια του μωρού, καθώς επίσης και την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.


Στο ΡΕΑ παρέχονται οι ακόλουθες ιατρικές υπηρεσίες:
  • Μαιευτικές

  • Γυναικολογικές

ενώ υπάρχουν επίσης:
  • Διαγνωστικά τμήματα και εργαστήρια

  • Εξειδικευμένα κέντρα

Προσιτές τιμές
Η τιμολογιακή πολιτική έχει διαμορφωθεί στοχεύοντας στην ανταποδοτικότητα και τη βελτιστοποίηση της σχέσης τιμής και παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο επιχειρηματικός σχεδιασμός στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας της επένδυσης των μετόχων. Η διοίκηση αισιοδοξεί για ένα δυναμικό ξεκίνημα από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά των ιδιωτικών μαιευτηρίων.
Το ΡΕΑ απευθύνεται στις γυναίκες που ζητούν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, μοναδική εμπειρία φιλοξενίας κατά την παραμονή ή της επίσκεψη τους στο μαιευτήριο, σεβασμό στις ανάγκες τους και ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που εμπνέει ασφάλεια και αξιοπιστία.
"Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι η επιλογή μεταξύ ιδιωτικού ή δημόσιου μαιευτηρίου είναι προσωπική διαδικασία για κάθε γυναίκα, την οποία σεβόμαστε απολύτως;. Εμείς εστιάζουμε σε εκείνες τις γυναίκες που αναζητούν την καλύτερη ιδιωτική μαιευτική-γυναικολογική κλινική και είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε την προτίμηση τους" λέει ο Στ. Τσαλίκης.
Πολιτική και στόχος είναι η διασφάλιση της βέλτιστης σχέσης τιμής και παρεχόμενων υπηρεσιών για όλες τις κατηγορίες κλινών. Προσφέρονται επιλογές ώστε η μοναδική εμπειρία υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών και φιλοξενίας να είναι οικονομικά προσιτή σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Το project του ΡΕΑ εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε πόλο έλξης για εκατοντάδες μαιευτήρες-γυναικολόγους. Η τεράστια ανταπόκριση της ιατρικής κοινότητας στη δημιουργία ενός ιατροκεντρικού, πολυμετοχικού μαιευτηρίου οδήγησε στην αναθεώρηση του αρχικού σχεδιασμού από 120 σε 200 κλίνες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες υποδομές για την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών από τους 430 μαιευτήρες-γυναικολόγους μετόχους και τους πολυπληθείς συνεργάτες.
"Το επιχειρηματικό μας σχέδιο έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, στηρίζεται στη συστηματική μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους και δεν στοχεύει σε βραχυπρόθεσμες υπεραξίες", τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Η νέα πραγματικότητα την οποία προτίθεται να δημιουργήσει το νέο υπερσύγχρονο μαιευτήριο ΡΕΑ εφαρμόζει για πρώτη φορά στο χώρο της μαιευτικής το "κλειστό πακέτο" για μαιευτικά και γυναικολογικά περιστατικά.
Με το "κλειστό πακέτο" η τιμή ενός φυσιολογικού τοκετού στην οικονομική θέση είναι 1.560 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ για την καισαρική τομή 1.740 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Στις τιμές αυτές συμπεριλαμβάνεται το κόστος του συνόλου των υπηρεσιών, υλικών και φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, εάν αυτή καταστεί απαραίτητη.
Το ΡΕΑ ανακοίνωσε επίσης δωρεάν πακέτο για τις "τεταρτοτόκου". Παράλληλα, επιθυμώντας να στηρίξει και να ενισχύσει τη μητέρα που θέλει να προχωρήσει σε τρίτη εγκυμοσύνη, της παρέχει έκπτωση 30%, στήριξη ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της υπογεννητικότητας.
"Το κέρδος δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα το ΡΕΑ" δηλώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ., τονίζοντας την πλήρη κατανόηση από το σύνολο των μετόχων-γιατρών των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οικογένεια λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.


Πηγή: Εφημερίδα Free Sunday (24-26.12.2010)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!