20 Μαΐ 2011


για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και τις γειτονικές χώρες
Η UNICEF απηύθυνε έκκληση για 20 εκατομμύρια δολάρια για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών και των γυναικών μέσα στη Λιβύη, καθώς και εκείνων που έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες. Αυτή η έκκληση είναι μέρος της αναθεωρημένης Περιφερειακής Επείγουσας Έκκλησης για την Κρίση στη Λιβύη που παρουσιάστηκε χθες στη Γενεύη.

«Όσο παρατείνεται η κρίση στη Λιβύη, τόσο πιο επείγουσα προτεραιότητα αποκτά η ανθρωπιστική κατάσταση των γυναικών και των παιδιών», δήλωσε η Shahida Azfar, περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, σχεδόν 800.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη προς την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Αλγερία και το Νίγηρα, το Τσαντ και το Σουδάν. Μέχρι τα μέσα Μαΐου, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τη σύγκρουση και χρειάζονται κάποιας μορφής ανθρωπιστική βοήθεια.

Η UNICEF έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών στα παραμεθόρια στρατόπεδα, με την παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού και των αναγκαίων εγκαταστάσεων υγιεινής και διασφαλίζοντας πως οι ανάγκες των παιδιών για προστασία και υγεία ικανοποιούνται.

Η UNICEF έχει στείλει επίσης σετ πρώτων βοηθειών για έκτακτες ανάγκες στην ανατολική Λιβύη από τις πρώτες ημέρες της κρίσης και τρία φορτία με σωτήρια εφόδια στη Μισράτα, δια θαλάσσης.

Ωστόσο, καθώς οι μάχες μέσα στη Λιβύη συνεχίζονται, οι ανάγκες γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

Ένα σημαντικό μέρος των προβλεπόμενων επιχειρήσεων της UNICEF στη Λιβύη είναι ένα πρόγραμμα 3 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να διασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση. Η UNICEF θα συνεργαστεί με τους εταίρους της στη Λιβύη για την παροχή σε εθνικό επίπεδο τεχνικής καθοδήγησης και υποστήριξης καθώς θα επαναλειτουργούν τα σχολεία.

Η UNICEF θα εργαστεί επίσης για την υποστήριξη των συστημάτων υγείας και εκπαίδευσης στην Τυνησία για να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων από τη Λιβύη εκεί.

«Τα παιδιά έχουν βαθιά επηρεαστεί από αυτή τη σύγκρουση. Τα δικαιώματά τους να μορφωθούν, να παίξουν και να εκφραστούν έχουν παραβιαστεί. Η UNICEF και οι εταίροι της εργάζονται με αλληλεγγύη για τη στήριξη των κοινοτήτων ώστε να δημιουργήσουν ασφαλείς χώρους για όλα τα παιδιά στη Λιβύη», δήλωσε η Azfar.
Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF έχει κάνει έκκληση για τα παιδιά που πλήττονται από την κρίση στη Λιβύη. 

Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την έκκληση αυτή μπορεί να συνεισφέρει τη βοήθειά του στο www.unicef.gr ή στην Εθνική Τράπεζα στον αριθμό λογαριασμού169/480021-48.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!