Στη σημασία της απόφασης του Υπ.Παιδείας του ομόσπονδου κρατιδίου της Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας να αναγνωρίσει τα αμιγή ελληνικά σχολεία ως «συμπληρωματικά σχολεία γενικής εκπαίδευσης» αναφέρεται ρεπορτάζ της Βιβής Παπαναγιώτου με τίτλο «Τί σημαίνει η αναγνώριση των ελληνικών σχολείων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία;» στη γερμανική ραδιοφωνία «Ντόιτσε Βέλλε».
Στο ρεπορτάζ παρατίθενται δηλώσεις των αρμοδίων συντονιστών εκπαίδευσης και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, και
επισημαίνεται- μεταξύ άλλων- ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί το «πρώτο σκαλοπάτι για τη δρομολόγηση, εάν ευοδωθεί, μιας πορείας μετεξέλιξής τους σε «αναπληρωματικά» και τέλος σε ισότιμα σχολεία με τα γερμανικά».
«Στις 5 Ιανουαρίου το υπουργείο Παιδείας της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (ΒΡΒ) κοινοποίησε επίσημα την αναγνώριση των 10 αμιγών ελληνικών σχολείων, τα οποία λειτουργούν σε έξι μεγάλες πόλεις, το Ντόρτμουντ, το Λιντενσάιντ, το Μπίλεφελντ, το Ντίσελντορφ, το Βούπερταλ και την Κολωνία και τα οποία επισκέπτονται 1.800 Έλληνες μαθητές από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο. Το υπ. Παιδείας της ΒΡΒ κατέταξε τα αμιγή ελληνικά σχολεία στα ‘συμπληρωματικά σχολεία γενικής εκπαίδευσης’», επισημαίνει το ρεπορτάζ.
Και συνεχίζει: «Τι σημαίνει το συγκεκριμένο αυτό καθεστώς για τους Έλληνες μαθητές; Αισιόδοξος και ικανοποιημένος είναι ο Κώστας Πότσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα αμιγή ελληνικά σχολεία, ενώ συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΕΚ Κώστας Δημητρίου τονίζοντας ότι πρόκειται για το πρώτο, θετικό βήμα, ‘που θα έπρεπε όμως να είχε κατακτηθεί ήδη πριν από είκοσι χρόνια’. Επίσης υπογραμμίζει ότι με την αναγνώριση αυτή ‘μπαίνει σε τάξη το καθεστώς αυτών των σχολείων και δρομολογείται η ουσιαστική αναβάθμισή τους’.
Διαβάστε τη συνέχεια...
καλως σε βρηκα...πραγματικα τα χρωματα του μπλογκ σου ειναι απο τα πιο αισιοδοξα!
ΑπάντησηΔιαγραφή