2 Νοε 2011

Η μαγεία του μασάζ!


Ονειρεύεστε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο τέλος μιας κουραστικής μέρας; Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Μπορείτε να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ εντελώς δωρεάν, αρκεί να πείσετε το σύντροφο σας να... αναλάβει δράση!


  • Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή, όταν ο άνδρας σας δεν πνίγεται στη δουλειά, δεν περιμένει εναγωνίως να ξεκινήσει κάποιο ματς στην τηλεόραση ή δεν ανησυχεί για κάποια επαγγελματική προθεσμία που πρέπει να προλάβει. Αν είναι χαλαρός, μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα στο μασάζ και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα και για τους δυο σας.
  • Βολευτείτε σε μια άνετη στάση-αν για παράδειγμα θέλετε να σας κάνει μασάζ στην πλάτη στηρίξτε το σώμα σας σε ένα πουφ, χρησιμοποιήστε τον καναπέ για στήριγμα ή καθίστε ανάποδα σε μια καρέκλα, ώστε να μην πιέζετε την κοιλιά σας.
  • Ζητήστε του να χρησιμοποιήσει ένα γαλάκτωμα ή μια κρέμα για τις ραγάδες, που θα κάνει τα χέρια του να γλιστράνε ευκολότερα στο δέρμα σας και ταυτόχρονα θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Αποφύγετε τα λάδια αρωματοθεραπείας, εκτός αν έχετε προηγουμένως συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, γιατί ορισμένα έλαια αντενδείκνυνται στην εγκυμοσύνη.
  • Κλείστε τα μάτια και απολαύστε τις ρυθμικές κινήσεις των χεριών του, στην πλάτη, τα πλευρά και τη μέση σας (αποφεύγοντας τις μαλάξεις απευθείας στην σπονδυλική στήλη), δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην περιοχή της λεκάνης. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολύπλοκες τεχνικές. Το καλύτερο είναι να καλύπτετε όλη την περιοχή της πλάτης με απλωτές, κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ολόκληρη την παλάμη.
  • Μη διστάζετε να του πείτε τι σας αρέσει και τι όχι και κυρίως ποιες κινήσεις σας κάνουν να νιώθετε ωραία και ποιες σας ενοχλούν, ώστε με τον καιρό να βελτιωθεί η τεχνική του. Όσο περισσότερο εξασκηθείτε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο αποτελεσματικότερα θα μπορέσει να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να χαλαρώσετε.
Υπάρχει περίπτωση, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο σύντροφος σας να αισθανθεί παραμελημένος ή και να "ζηλέψει" λίγο, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στη μεγαλειώδη εμπειρία που εσείς ζείτε. Μην.... του κλείνετε την πόρτα στην προσπάθεια του να συμμετέχει κι αυτός, με όποιο τρόπο και στο μέτρο που μπορεί. Ο άνδρας μπορεί να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στη σύζυγο του με πολλούς τρόπους-τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, από τον οποίο θα επωφεληθείτε σίγουρα και οι δύο, είναι και το μασάζ. Υπάρχουν κάποιες απλές τεχνικές που, εφαρμόζοντας τες, ανακουφίζουν τη μέλλουσα μαμά από το "φορτίο" της εγκυμοσύνης, ενώ παράλληλα κάνουν κι εκείνον να νιώθει ότι συμμετέχει ενεργά στο θαύμα της δημιουργίας που συντελείται μέσα σας! Η Τζασίντα Λάνινγκ, γνωστή Καναδέζα μασέζ και φυσιοθεραπεύτρια, που ασχολείται αποκλειστικά με τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης, εφαρμόζει στις πελάτισσες της τη μέθοδο του σουηδικού μασάζ, που ανακουφίζει από πονοκεφάλους, δυσπεψία, πόνους στη μέση, ισχιαλγία, φλεβίτιδα και πρήξιμο των κάτω άκρων. "Μπορεί η εγκυμοσύνη να είναι μια υπέροχη εμπειρία, συχνά όμως συνοδεύεται από ενοχλητικούς πόνους και αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη χαλάρωση και την ανακούφιση από τις ενοχλήσεις αυτές", τονίζει η κα Λάνινγκ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να προκληθεί από τον ολοένα αυξανόμενο όγκο της κοιλιάς σας είναι η αλλαγή του κέντρου βάρους σας, που επηρεάζει τη στάση του σώματος, επιβαρύνοντας τη μέση. Το μασάζ θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τη στάση του σώματος σας και θα βελτιώσει την ευλυγισία και το μυικό σας τόνο. Αλλά οι ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ δεν σταματούν εκεί. Μια ειδική τεχνική που αποκαλείται "αποσυμφορητικό μασάζ" ανακυκλώνει τα υγρά του σώματος σας, εμποδίζοντας τα έτσι να συσσωρεύονται στα κάτω άκρα, προκαλώντας πρήξιμο στα πόδια ή τους αστραγάλους και φλεβίτιδα.

Το χαλαρωτικό μασάζ όμως δεν ωφελεί μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα. Δημιουργεί ευφορία, ηρεμία και πνευματική διαύγεια και σιγά σιγά σας απελευθερώνει από το στρες της εγκυμοσύνης και του επερχόμενου τοκετού. Θα αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και το σώμα σας. Η μασέζ θα βρει τα σημεία έντασης στο λαιμό, στους ώμους και τη μέση σας και θα καταφέρει να σας χαλαρώσει. Ακόμα, θα μάθετε πολλά χρήσιμα πράγματα για το σώμα σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον άντρα σας να παρακολουθεί και να μαθαίνει.

Τι περιμένετε λοιπόν; Το μασάζ σας υπόσχεται ανακούφιση από τους πόνους, χαλάρωση, ψυχική ηρεμία και τη μοναδική ευκαιρία να "δεθείτε" ακόμα περισσότερο με τον άντρα και το μωρό σας. Δοκιμάστε..... και απολαύστε το!

Πηγή: περιοδικό "9 μήνες Plus"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!