9 Μαρ 2010

Βάλτε χρώμα στη ζωή του.



Τα χρώματα φέρνουν χαρά, δημιουργούν ευφορία, τονώνουν, ξεκουράζουν, γεννούν διάθεση για δημιουργία, αναπτύσσουν τον εγκέφαλο των παιδιών μας. Ας αφήσουμε τα παιδιά αμς να μάθουν τον κόσμο μέσα από τη μαγεία των χρωμάτων και ας τους χαρίσουμε έναν κόσμο χρωματιστό και χαρούμενο.





Χρώμα στο δωμάτιο.

Βάφουμε το δωμάτιο σε έντονα χρώματα. Τολμάμε τα έντονα χρώματα χωρίς να κάνουμε υπερβολές, καθώς υπάρχουν και αυτά που δεν ενδείκνυνται για υπνοδωμάτια, όπως το έντονο κόκκινο, για παράδειγμα, που τονώνει, αλλά κουράζει. Δοκιμάστε τα ήρεμα πράσινα, τα χαλαρωτικά μπλε, τα παιχνιδιάρικα πορτοκαλί. Προσοχή μόνο χρειάζεται στο να επιλέξουμε οικολογικές βαφές. Ωραία ιδέα είναι να ζωγραφίσουμε στους τοίχους μια σκηνή από το αγαπημένο τους παραμύθι ή τον αγαπημένο τους ήρωα.



Χρώμα στα ρούχα.

Καλό είναι να μη μεταφέρουμε τους δικούς μας φόβους του συνδυασμού χρωμάτων και στα παιδιά μας. Γεμίζουμε την ντουλάπα με έντονα πράσινα, χαρούμενα κίτρινα, ζωντανά πορτοκαλί, που δεν θα φορούσαμε εμείς οι μεγάλοι. Το χρώμα στα ρούχα τους μπορεί να κάνει το ντύσιμο τους ένα χρωματικό παιχνίδι επιλογής και αισθητικής ή μπορεί ακόμα και να τους φτιάξει τη διάθεση για το σχολείο.



Χρώμα στο παιχνίδι.

Υπάρχουν παιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά από πολύ νωρίς τη μαγεία των χρωμάτων. Άλλωστε, μέσα από τα χρώματα μπορούμε να τους μάθουμε τον κόσμο: το χρώμα του ουρανού, της θάλασσας, των λουλουδιών, του ήλιου. Επίσης, η ζωγραφική είναι ένα πολύ δημιουργικό παιχνίδι. Με τα χρώματα και πάνω σε ένα λευκό χαρτί μπορούν να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να περάσουν δημιουργικά τις ώρες τους. Οι παιδαγωγοί υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι με τα χρώματα τους δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Όλες, άλλωστε, έχουμε κρατήσει τις πρώτες ζωγραφιές τους με αφιέρωση "Στη μαμά" και έχουμε ξεχάσει τις μουτζούρες στα ρούχα και στα υφάσματα.



Ιδέα για πάρτι.

Αντί να φωνάξουμε έναν κλόουν για να κάνει τα μαγικά του στο πάρτι των γενεθλίων τους, μπορούμε να ζητήσουμε από έναν ζωγράφο να διασκεδάσει τα παιδιά και τους φίλους τους. Όλα τα πιτσιρίκια ξετρελαίνονται με τα εργαλεία ενός ικανού ζωγράφου (καβαλέτο, χρώματα, πινέλα, τελάρο ή χαρτιά ζωγραφικής), με αυτά μπορούν να δημιουργήσουν και, που ξέρετε, μπορεί στο πάρτι να ανακαλύψουμε κάποιο κρυφό ταλέντο στο σχέδιο και τη ζωγραφική.



Πηγή: περιοδικό Επιθυμίες.

1 σχόλιο:

  1. Καλημερα σας!!!! Συγνωμη για το ακαταλληλο του χωρου, αλλα θελω να σας στειλω ενα μυνημα, Ευχαριστω για τον χρονο σας!!!!!
    Αρχική Κοινότητας » Επικαιρότητα » Ελλάδα
    Θέμα δημοσίευσης: www.φτώχεια.gr

    Ελα στην παρεα μας Ενημερωσου
    για όλα τα θεματα, εγραψου και
    διαβασε από το φορουμ μας!!!!!

    Αρχική Κοινότητας » Επικαιρότητα » Ελλάδα
    www.teamgr.gr
    Αρχική Κοινότητας » Συζητήσεις : Για να περνά η ώρα. » Γενικές συζητήσεις
    Το σεξ μπαίνει πιο νωρίς στη ζωή των παιδιών,
    www.teamgr.gr
    και αλλα θεματα που σας αφορουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!