1 Σεπ 2010

Υπαίθρια παιχνίδια ή αλλιώς "Παίζω έξω"

Έτσι ονομάζεται ένα νέο blog που σκοπό έχει να μας μυήσει στα υπαίθρια παιχνίδια. Στα παιχνίδια που έπαιζαν οι μεγάλοι όταν ήταν παιδιά! Για να ξεκολλήσουν λίγο τα δικά μας παιδιά από τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις.



Γιατί όμως να παίζουμε έξω; Μα για να ξεφεύγουμε από την κλεισούρα του σπιτιού και να γνωρίζουμε τους γείτονες μας. Στα διαμερίσματα-κλουβιά που ζούμε συχνά δεν ξέρουμε καν ποιος μένει δίπλα μας. Φέτος το καλοκαίρι μετακομίσαμε σε καινούργιο σπίτι και ένας λόγος που το επιλέξαμε ήταν επειδή εκτός από τρία υπνοδωμάτια ακριβώς μπροστά στην πολυκατοικία υπάρχει ένα υπέροχο πάρκο γεμάτο δέντρα και μια παιδική χαρά.



Οι μικρές στην κυριολεξία την έχουν χαρεί στο έπαρκο!!! Μάλιστα χθες η μεγάλη μου κόρη έστησε ολόκληρη παράσταση!



Παίζουμε λοιπόν όπως παλιά!

3 σχόλια:

  1. Μακάρι να ξαναγίνουν οι γειτονιές όπως το λες! Υπάρχουν βέβαια περισσότεροι κίνδυνοι πλέον. Αλλά πάντα υπάρχουν εναλακτικές όπου κι αν μένουμε. Αρκεί να τις ανακαλύψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ωραία η επιστροφή στα παλιά!!! Ομως πια το κακό μεγαλώνει! Ο φόβος οτι το παιδί μπορεί να χαθεί (μπρρρρ ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω) και δεν εννοώ να μην μπορεί να βρει το δρόμο του αλλά να καθοδηγηθεί αλλού, και μόνο η ιδέα με κάνει να τρέμω. Προς το παρών είμαι μαζί με το παιδί σε όποια υπαίθρια δραστηριότητα και βλέπω όμως πόσο καλό του κάνει!!! Ευχαριστώ για την πρόταση!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις μέρες μας είναι όντως δύσκολο να αφήσεις μόνο του το παιδί σε μια υπαίθρια δραστηριότητα γιατί οι καιροί είναι πονηροί!
    Ούτε εγώ τις αφήνω μόνες τους. Πάντα είμαστε δίπλα τους και τις παρακολουθούμε στενά!
    Αλλά η πρόταση του να γυρίσουμε στα παλιά και να βγαίνουμε περισσότερο έξω από το σπίτι με βρίσκει σύμφωνη. Το πρόγραμμα μας είναι αρκετά φορτωμένο αφού εργαζόμαστε και οι δύο και έχουμε παιδί στο δημοτικό αλλά όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο δεν μας βλέπει το σπίτι μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!