16 Σεπ 2010

Ενδιαφέρει τα παιδιά μας; Άρα ενδιαφέρει και εμάς.





Η Αριάδνη  έχει δημοσιεύσει ένα υπέροχο άρθρο που καλό είναι να διαβάσουμε όλοι. Όσοι είμαστε γονείς αλλά και όσοι ασχολούμαστε με παιδιά. Ένα άρθρο που προσπαθεί να μας αφυπνίσει, και εύχομαι να το κάνει σε όλους, ώστε να δίνουμε περισσότερη σημασία στα παιδιά μας, να τα δεχόμαστε όπως πραγματικά είναι, προσφέροντας τους ένα καλό ψυχικό 'γεύμα' όπως αναφέρει, χωρίς διακρίσεις, χωρίς να τα κατακρίνουμε....... Για να γίνουν όμως όλα τα παραπάνω πρέπει πρώτοι εμείς να αποδεχθούμε τον εαυτό μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δούμε τα παιδιά σας σαν εμάς. Δηλαδή να είμαστε ίσοι.









Σκεφθείτε ένα πασίγνωστο φαινόμενο. Κάνουμε φίλους και επικοινωνούμε μαζί τους, στην βάση κοινών ενδιαφερόντων. Αν δεν υπάρχουν καθόλου κοινά ενδιαφέροντα τότε τους παρατάμε και βρίσκουμε άλλους. Τι απλή και λογική σκέψη!

Αν δεν μοιραστούμε με τα παιδιά μας τα δικά τους ενδιαφέροντα τότε αυτά θα μας παρατήσουν τελικά. Τα ίδια τα παιδιά κάνουν τις προσπάθειες από την δική τους πλευρά. Μας λένε “έλα να σου δείξω το παιχνίδι μου”, “κοίτα τι κάνει αυτό…”. Αν εμείς δεν ενδιαφερθούμε τότε τα κακόμοιρα τα παιδάκια θα υποφέρουν από ένα είδος ψυχικής στέρησης. Δεν θα τους δώσουμε το ενδιαφέρον που αποζητάει η ψυχή τους, με πολύ σοβαρές συνέπειες για το μέλλον τους. Θα μαραζώσουν, ή θα ψάξουν να το βρουν αλλού. Και αυτό το αλλού πολύ σωστά τρομάζει τους γονείς, οι οποίοι όμως δεν κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες για να το αποτρέψουν.
Αν δεν θέλετε το παιδί σας να αρχίσει να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό, δώστε του ένα καλό γεύμα. Αν θέλετε να μην ψάξει στα ψυχικά σκουπίδια και σε αυτούς που θα του τα προσφέρουν, δώστε του ένα καλό ψυχικό “γεύμα” με το ενδιαφέρον σας για τα δικά του ενδιαφέροντα και μια πολύ γερή δόση αποδοχής και σεβασμού.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

2 σχόλια:

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!