10 Σεπ 2010

Μωρά γεννημένα να χορεύουν;

Τα μωρά ενδέχεται να γεννιούνται με... προδιάθεση στο χορό, καθώς, σύμφωνα με μια μελέτη Βρετανών και Φιλανδών ερευνητών, η ανταπόκριση τους στο ρυθμό της μουσικής φάνηκε να είναι μεγαλύτερη από την ανταπόκριση τους στο άκουσμα ομιλίας.



Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην online έκδοση του Proceedings of National Academy of Sciences, οι ερευνητές έβαλαν βρέφη ηλικίας 5 μηνών έως 2 ετών να ακούσουν ένα εύρος ηχητικών ερεθισμάτων, συμπεριλαμβανομένων κλασικής μουσικής, ρυθμικών χτυπημάτων και ομιλίας, καταγράφοντας και συγκρίνοντας τις αυθόρμητες κινήσεις που έκαναν ως ανταπόκριση στα διάφορα ακουστικά ερεθίσματα.



Όπως αναφέρουν οι κύριοι ερευνητές της μελέτης Marcel Zenter από το Πανεπιστήμιο του York στην Αγγλία και Tuomas Eerola από το Πανεπιστήμιο της Jyvaskyla στη Φιλανδία, τα ευρήματα τους έδειξα ότι τα μωρά ανταποκρίνονταν περισσότερο στο ρυθμό παρά σε άλλα χαρακτηριστικά  της μουσικής, όπως η μελωδία.



Επιπλέον, η ανάλυση της έκτασης στην οποία οι κινήσεις των βρεφών συγχρονίζονταν με το ρυθμό της μουσικής έδειξε ότι "όσο καλύτερος ήταν ο συγχρονισμός των παιδιών με τη μουσική τόσο περισσότερο χαμογελούσαν" προσέθεσαν οι ερευνητές.



Πηγή: United Press International

4 σχόλια:

  1. Έτσι εξηγήτε λοιπόν γιατί μου έχουν βγει "κουρδιστά" ... χαχαχαχαχα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. agapimenes mou files,exete dei polla morakia na min xoreuoun?anisixo!posn tha ksexoriso to talento tou paidiou mou,pou mexri stigmis sta apotelesmata pollon ereunon pou diavazo leo,ok kai auto toxei,kai auto to kanei...mipos na anevazoume kai video gia tou logou to alithes?i na min ksanadiavaso kamia sigxroni ereuna?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα από όλα καλύτερα θα ήταν να μην σχολίαζες ανώνυμα γιατί έτσι ο καθένας λέει ότι του κατέβει.
    Όλα τα μωρά χορεύουν, κουνιούνται είναι η καλύτερη λέξη στο ρυθμό της μουσικής. Αν το παιδί σου πχ έχει ταλέντο στο χορό να είσαι σίγουρος/η αγαπητέ/ή αναγνώστη/στρια ότι θα το καταλάβεις και θα το ξεχωρίσεις.
    Οπότε δεν χρειάζεται να ανεβάσουμε κανένα βίντεο που να αποδεικνύει ότι ναι τα μωρά χορεύουν.
    Αν διαβάζουμε λίγο καλύτερα μπορούμε να κατανοήσουμε σε τι ακριβώς αναφέρεται το άρθρο και σίγουρα αυτό δεν είναι το πως θα καταλάβουμε ότι έχει ταλέντο το παιδί μας και που. Λίγο πολύ όλα τα βρέφη/παιδιά και χορεύουν, και τραγουδούν, και ζωγραφίζουν. Ένα όμως από όλα θα το κάνει καλύτερα, τέλεια.
    Και εκεί καλείται ο γονιός και ο εκπαιδευτικός να το ξεχωρίσει από όλες τις άλλες δεξιότητες του παιδιού.
    Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!