21 Σεπ 2010

Νέα έκκληση απευθύνει η Unicef

Για τα 10 εκατομμύρια παιδιά θύματα των πλημμύρων στο Πακιστάν        




Γενεύη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 


Η UNICEF δημοσιοποιεί έκθεση για την έκτακτη βοήθεια για τις πλημμύρες στο Πακιστάν η οποία αναφέρει ότι: «με περισσότερα από 10 εκατομμύρια παιδιά να έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, η ανθρωπιστική κρίση στο Πακιστάν είναι τόσο κολοσσιαία που οι πραγματικές της διαστάσεις εξακολουθούν να ξεπερνούν τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο.»


Αναγνωρίζοντας το μέγεθος της κρίσης και με τις ανάγκες να αυξάνονται, η UNICEF αναθεώρησε την αρχική της έκκληση, αυξάνοντάς την στο ποσό των 252,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό θα καλύψει περίοδο 12 μηνών από τον Αύγουστο του 2010 έως το τέλος Ιουλίου 2011. 


Η UNICEF αναζητά 160,8 εκατομμύρια δολάρια ώστε να καλύψει το ποσό της έκκλησης.Με πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πληγεί, η κρίση στο Πακιστάν ξεπερνά τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν από το τσουνάμι του Ινδικού ωκεανού το 2004, από το σεισμό στο Κασμίρ του 2005 και από το σεισμό στην Αϊτή το 2010. 


Στο χειρότερο σημείο των πλημμύρων σχεδόν το ένα πέμπτο της χώρας βρισκόταν κάτω από το νερό. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα αγροτικής γης και σπαρτών σε μια χώρα που ήδη δεν διέθετε διατροφική επάρκεια.Η ανθρωπιστική δράση της UNICEF στο Πακιστάν εστιάζεται στην παροχή νερού και υγιεινής, τη διατροφή, την υγεία και την προστασία των παιδιών.


Όσον αφορά την παροχή νερού και υγιεινής η UNICEF συνολικά βοηθάει πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω συνδυασμένων υπηρεσιών παροχής καθαρού ασφαλούς νερού και επεξεργασίας νερού για οικογένειες. Αυτές οι υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν τη μεταφορά νερού με φορτηγά, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και επισκευή πηγαδιών.Στον τομέα της Υγείας, πάνω από μισό εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών εμβολιάστηκαν κατά της πολιομυελίτιδας και πάνω από 420.000 παιδιά κατά της ιλαράς.


Βασικά εφόδια διατροφής φθάνουν σε πάνω από 375.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών και πάνω από 50.000 έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.Περίπου 35.000 παιδιά έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και αναψυχής και 26.000 παιδιά και γυναίκες έχουν λάβει ψυχολογική υποστήριξη.Η έκθεση της UNICEF επισημαίνει πως ορισμένες περιοχές του Πακιστάν, κατά κύριο λόγο η Επαρχία Sindh, συνεχίζουν να είναι πλημμυρισμένες και πως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης. 


Σε άλλες περιοχές, καθώς υποχωρούν τα νερά των πλημμύρων, άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους. Τα βιοποριστικά τους μέσα έχουν καταστραφεί σε περιοχές όπου οι άνθρωποι ήδη πάσχιζαν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμα και πριν τις πλημμύρες. 


Η κρίση κατά κανένα τρόπο δεν έχει τελειώσει και οι συνέπειές της θα είναι αισθητές για χρόνια, ακόμα και για δεκαετίες, αναφέρει η έκθεση.


Η Ελληνική Επιτροπή έχει απευθύνει έκκληση για βοήθεια στα παιδιά στο Πακιστάν και έχει θέσει στη διάθεση του κοινού τον αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας: 169/505003-02 ενώ δωρεές μπορούν να γίνουν και μέσα από την ιστοσελίδα της στο www.unicef.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!