7 Ιουν 2011

UNICEF: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ


Νέα Υόρκη / Λονδίνο / Γενεύη / Κοπεγχάγη, 6 Ιουνίου 2011 

Καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες ετοιμάζονται να συναντηθούν στο Λονδίνο για τη διάσκεψη της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI) την επόμενη εβδομάδα, η UNICEF καλεί τους δωρητές να χρηματοδοτήσουν μια παγκόσμια προσπάθεια για την ανοσοποίηση για να σωθούν εκατομμύρια ζωές παιδιών έως το 2015.

Η UNICEF τονίζει ότι η καλύτερη χρήση της χρηματοδότησης για εμβόλια είναι η υλοποίηση προγραμμάτων που δίνουν προτεραιότητα στα δυσκολότερο να προσεγγισθούν παιδιά, που σήμερα στερούνται αυτά τα απλά σωτήρια εμβόλια. Σήμερα ένα στα πέντε παιδιά δεν εμβολιάζεται.

«Έχουμε τα εμβόλια και την τεχνική εμπειρία για να σώσουμε εκατομμύρια ζωές παιδιών», είπε ο Anthony Lake, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF που θα παραστεί στη διάσκεψη του Λονδίνου. «Τώρα πρέπει να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας, με την αποφασιστικότητά μας να βοηθήσουμε τα πιο φτωχά και ευάλωτα παιδιά. Καμία εκστρατεία εμβολιασμού δεν μπορεί να επιτύχει πλήρως αν δε φθάσει σε εκείνους που είναι δυσκολότερο να προσεγγισθούν.»

Η UNICEF βρίσκεται στη μοναδική θέση να συμμετέχει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας των εμβολιασμών, παρέχοντας εμβόλια στο 56% των παιδιών όλου του κόσμου και έχοντας παρουσία σε πάνω από 150 χώρες. Είναι ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας GAVI, η οποία διοργανώνει διάσκεψη στο Λονδίνο στις 13 Ιουνίου, στην οποία εκφράζεται η ελπίδα ότι οι δωρήτριες χώρες θα αναλάβουν σοβαρές δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση των εμβολίων έως το 2015.

Μια ευκαιρία να σώσουμε τις ζωές τεσσάρων εκατομμυρίων παιδιών μέχρι το 2015

Πέραν της επέκτασης της κάλυψης ώστε να προσεγγισθούν όλα τα παιδιά, θα πρέπει επίσης να δοθεί έμφαση στην χρησιμοποίηση για πρώτη φορά, νέων ισχυρών εμβολίων σε χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Η πνευμονία και η διάρροια είναι αιτία για το ένα τρίτο του συνόλου των παιδικών θανάτων και τώρα υπάρχουν νέα εμβόλια κατά ορισμένων αιτιών αυτών των θανατηφόρων ασθενειών.

Η συμμαχία GAVI, η UNICEF και οι συνεργάτες τους στοχεύουν να σώσουν επιπλέον τέσσερα εκατομμύρια ζωές παιδιών έως το 2015, χρησιμοποιώντας αυτά και άλλα νέα εμβόλια. Παρά τη σημαντική πρόοδο στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό.

Το 2010, η UNICEF παρείχε για λογαριασμό της GAVI και κυβερνήσεων αναπτυσσόμενων χωρών, περίπου 2,53 δισεκατομμύρια δόσεις παραδοσιακών αλλά και νέων εμβολίων αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Ως η μεγαλύτερη οργάνωση παροχής εμβολίων στον κόσμο, με το τμήμα εφοδιασμού της με έδρα την Κοπεγχάγη, η UNICEF συμβάλλει στη σωστή λειτουργία και ασφάλεια της παγκόσμιας αγοράς εμβολίων.

Η UNICEF συνεργάζεται με τα κράτη, για να βοηθήσει στην παράδοση των εμβολίων στις κοινότητες μέσω της «ψυχρής αλυσίδας», της εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή εμβολιασμών και της εξασφάλισης πως γονείς και κηδεμόνες κατανοούν τη σπουδαιότητα της ανοσοποίησης και του πώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Πηγή: www.unicef.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!