23 Ιουλ 2009

Παιχνίδια Ρόλων



Παιχνίδια ρόλων και μεταμφιέσεις.





Η φαντασία του νηπίου σας, και συγκεκριμένα όταν αυτό σημπληρώσει το 2ο έτος της ζωής του, βρίσκεται στο απόγειο της. Έτσι, οποιοδήποτε παιχνίδι ρόλων κι αν χαρίσετε στο παιδί σας θα το βοηθήσει να κάνει τα πρώτα του πειράματα σε διαφορετικές καταστάσεις. Εάν, για παράδειγμα, αγοράσετε στο μικρό σας μια mini κουζίνα με τον εξοπλισμό της, αυτό θα αρχίσει να προσποιείται ότι μαγειρεύει ένα λαχταριστό γεύμα για εσάς και τους φίλους του. Κάποιες φορές, μάλιστα, μπορεί να σας ζητήσει να το συνοδεύσετε στον φανταστικό κόσμο παίζοντας μαζί ένα παιχνίδι ρόλων.













Για ενθάρρυνση!





Ακόμη κι αν το νήπιο σας δεν αρεσκείται στο να παίζει προσποιούμενο κάποιον ρόλο, σιγά σιγά και εφόσον του δώσετε τα κατάλληλα παιχνίδια, θα αρχίσει να ταυτίζεται με κάποιον, όπως αυτόν του ιππότη, του μάστορα ή της τραγουδίστριας. Εσείς δεν έχετε παρά να το ενθαρρύνετε προσκαλώντας το σε ένα "πάρτι ρόλων", όπου εσείς μαζί με το παιδί σας θα μιμηθείτε αγαπημένα πρόσωπα.









Γνωρίζοντας τον εαυτό του.





Μέσα από το παιχνίδι το νήπιο σας θα μάθει ακόμη περισσότερο τον κόσμο που το περιβάλλει, ενώ ταυτόχρονα θα βρει την ταυτότητα του. Πέρα, όμως, από αυτή την αξία, το παιδί σας μαθαίνει να συνεργάζεται με τους γύρω του και να γίνεται ολοένα και πιο κοινωνικό. Εκφράζει τα συναισθήματα του και μέσα από τα κατορθώματα του μπορεί να εκφράσει την αγάπη που τρέφει προς τους γύρω του. Για αυτό και τέτοιου είδους παιχνίδια οξύνουν τις δημιουργικές του ικανότητες αλλά ταυτόχρονα το βοηθούν να διαμορφώσει το χαρακτήρα του!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!