5 Φεβ 2010

Θηλασμός στην εγκυμοσύνη



Πολλές γυναίκες μένουν έγκυες κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Ό θηλασμός δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης και δεν θα σας προστατεύσει 100 τοις εκατό από μιά νέα εγκυμοσύνη.

Ο θηλασμός είναι Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ασφαλή;

Πολλές μητέρες ανησυχούν ότι ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι ασφαλής.

Πολλές φοβούνται ότι θα πρέπει να απεγαλακτίσουν το μωρό τους αμέσως σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Αν έχετε μείνει έγκυος κατά τη γαλουχία δεν χρειάζεται κατ 'ανάγκη να απογαλακτίσετε το παιδί σας.

Η La Leche League International υποστηρίζει τον θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αν και πολλοί γιατροί έχουν αντίθετη άποψη.

Εδώ είναι μερικές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε για το θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

1.Ό θηλασμός μπορεί να είναι κοινός και για τα δύο παιδιά σας.

2.Δεν πρέπει απαραίτητα να απογαλακτίσετε το μωρό σας εάν μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε τα δύο μωρά σας μαζί μετά την εγκυμοσύνη σας.

3.Ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες συστολές της μήτρας, αλλά οι συσπάσεις της μήτρας συμβαίνουν τακτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως και με την άσκηση ή κατά τη διάρκεια του οργασμού.

4.Ο θηλασμός δεν θα αυξήσει αναγκαστικά τον κίνδυνο αποβολής, εάν δεν είστε ήδη σε κίνδυνο για αποβολή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5.Θα χρειαστείτε επιπλέον ανάπαυση και μάλλον θα αισθάνεσθε περισσότερο κουρασμένες, αν συνεχιστεί ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

6.Ή κατάλληλη διατροφή είναι απαραίτητη για να υποστηρίξει τις διατροφικές ανάγκες της θηλάζουσας μητέρας καθώς και του εμβρύου της.

Μπορεί άν θέλετε να συμβουλευτείτε διατροφολόγο για να σας εξασφαλίσει ότι τρώτε σωστά ώστε να στηρίξετε τις ανάγκες των παιδιών σας, καθώς και τη δική σας.

7.Πολλές γυναίκες που θηλάζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ταλαιπωρούνται απο ενοχλήσεις η πόνο στις θηλές.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάζετε τη θέση του μωρού για να ανακουφίζεστε.

8.Πολλές γυναίκες βρίσκουν ότι το μητρικό γάλα μειώνεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου τους.Μπορεί να χρειαστεί να δώσετε συμπλήρωμα σε αυτό το σημείο, αν το μωρό σας δεν παίρνει αρκετή τροφή.

Άλλες φορές, η γεύση του γάλακτος σας μπορεί να αλλάξει όλο αυτό το διάστημα, και μερικά μωρά απογαλακτίζουν επειδή μπορεί να μην τους αρέσει αυτή η αλλαγή.

9.Όποια απόφαση και να πάρετε,θα πρέπει να προχωρήσετε σταδιακά. Αν αποφασίσετε να απογαλακτίσετε θα πρέπει να γίνει σταδιακά, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στα θηλάζοντα βρέφη.

10.Ο θηλασμός είναι μια προσφορά χρόνου και για τους δύο: μητέρα και μωρό. Πολλές γυναίκες βιώνουν με τον θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια απίστευτη ανταμοιβή, ενώ άλλες προτιμούν να απογαλακτίσουν τα μωρά τους αμέσως μόλις μείνουν έγκυες.

Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρετε, θα πρέπει να νιώθετε ότι έχετε υποστήριξη στις προσπάθειές σας.

Αν ψάχνετε για υποστήριξη στον θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δείτε την La Leche League International, μια οργάνωση που προσφέρει υποστήριξη στις θηλάζουσες μητέρες και τα μωρά τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους http://www.lalecheleague.org.



Πηγή: mamma.forumotion.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!