25 Φεβ 2010



«Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει ένα παιδί. Σε κοιτά στα μάτια και καταλαβαίνει τα πάντα. Και όταν πρέπει να εγκαταλείψει το σχολείο, να μπει στο νοσοκομείο για χημιοθεραπεία και να περάσει εκεί το λιγότερο επτά μήνες, το σοκ είναι μεγάλο και για γονείς και για παιδιά».



Τα λόγια ανήκουν στη μητέρα ενός παιδιού που νόσησε από κακόηθες νόσημα. Είναι η Μάγδα Καϊτεζίδου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Λάμψη» που δημιούργησαν γονείς παιδιών με κακοήθη νοσήματα, με σκοπό να βοηθήσουν άλλους γονείς να γνωρίσουν το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και αισιοδοξία.



«Είμαστε γονείς παιδιών που νόσησαν και είτε είναι τώρα καλά είτε δεν βρίσκονται στη ζωή. Ξέρουμε τι θα μας ρωτήσει ένας γονιός και ξέρουμε τι να του απαντήσουμε. Η αλλαγή στη ζωή μιας οικογένειας είναι μεγάλη όταν χρειάζεται το παιδί να μπει σε ένα ογκολογικό τμήμα για θεραπεία. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν εκεί άνθρωποι που μπορούν να προετοιμάσουν την οικογένεια για την αλλαγή αυτή. Είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν τα ίδια, γονείς, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που βοηθούν έναν γονιό να χειριστεί το θέμα. Και αν εκείνος αισθανθεί καλύτερα, τότε και το παιδί του θα νιώσει πιο όμορφα και αυτό είναι καθοριστικό για την πορεία της θεραπείας» τονίζει χαρακτηριστικά.



Από την άλλη πλευρά, πέραν της ηθικής και κοινωνικής συμπαράστασης στους γονείς ο Σύλλογος «Λάμψη», που δραστηριοποιείται εδώ και είκοσι χρόνια στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας, έχει αναλάβει την πλήρη ανακαίνιση των ογκολογικών τμημάτων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και του ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται η πλειοψηφία των παιδιών με κακοήθη νοσήματα. Οι δωρεές από κάθε κατεύθυνση ήταν γενναίες και οι άνθρωποι της «Λάμψης» έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φτιάξουν ένα όμορφο περιβάλλον για τα παιδιά. Παράλληλα φρόντισαν για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και για την κάλυψη των αναγκών των τμημάτων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.



Επόμενος στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία ενός ξενώνα όπου θα μπορούν να διαμένουν γονείς και παιδιά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη για νοσηλεία. Παράλληλα ήδη προσφέρεται οικονομική βοήθεια στις άπορες οικογένειες των παιδιών που νοσούν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.



«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Είναι ξεχωριστά παιδιά, λες και ο Θεός τα επιλέγει γι΄ αυτή τη δοκιμασία. Είναι απίστευτο το πώς αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις και αξίζουν τη δική μας συμβολή» σημειώνει η κ. Καϊτεζίδου, με αφορμή την οργάνωση απόψε το βράδυ εκδήλωσης αγάπης στο ξενοδοχείο «Πανόραμα».



Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος με την υποστήριξη του Δήμου Πανοράματος με σύνθημα “για να αλλάξει η ζωή χρειάζεται φλόγα στην καρδιά” και κεντρικό μήνυμα ότι η φροντίδα για την υγεία κάθε παιδιού δεν είναι υπόθεση της οικογένειας μόνο αλλά υπόθεση όλων μας. «Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει είτε οικονομικά είτε προσφέροντας εθελοντικά λίγο χρόνο από τη ζωή του για να στηρίξει τις δραστηριότητες του Συλλόγου» λέει η κ. Καϊτεζίδου.



Πηγή: www.myhnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!